I.v.m. het coronavirus kan de levering langer duren.
 • Voor 15.00 besteld. Morgen in huis
 • Levering in NL en België
 • 14 dagen recht op retour

Tel: 06 14 79 75 01

  Intersteel Schuifdeursysteem

  Maak van een mooie uitgekozen loftdeur een schuifdeur met de systemen uit ons assortiment. Met het schuifsysteem sluit en opent u ruimtes eenvoudig in huis. De schuifdeursystemen zijn verkrijgbaar in: Mat zwart, antiek en Rvs geborsteld.

  50 Producten


  Schuifdeursysteem voor schuifdeuren.

  We zien het steeds vaker terug in woningen: schuifdeuren. Schuifdeuren worden bijvoorbeeld geplaatst in slaapkamers waar de badkamer aan grenst of als deur in de woonkamer die de voorhal en de woonkamer scheidt. Het voordeel van een schuifdeur is dat deze niet zoals openslaande deuren in de ruimte van uw woonkamer of slaapkamer terecht komen en dus minder ruimte in beslag nemen. 

  Onze schuifdeursystemen werken over het algemeen met een rails en wieltjes. De rails die wordt op de wand gemonteerd en de wieltjes worden aan de deur gemonteerd. Het is ook mogelijk om uw schuifdeursysteem via het plafond te monteren. Ook zijn er speciale schuifdeursystemen voor glazen deuren. Bent u bang dat kinderen gaan gooien met de deuren en daardoor de schuifdeursystemen of de deur beschadigen? Dan raden wij een sluitvertrager aan. Deze kunt u eenvoudig op de rails monteren en voorkomt onnodige schade door het opengooien van de schuifdeur. Let op bij het aanschaffen van een sluitvertrager dat u kijkt of de deur naar link of rechts openschuift. De schuifdeursystemen in onze webshop zijn twee meter breed. Komt u tekort of wilt u een langere rails dan bieden wij tussen railsen aan van 45 en 90 cm waarmee u uw railsysteem kunt verlengen. 

  De schuifdeursystemen zijn in veel verschillende kleuren beschikbaar. De trend van het moment zijn de industriële deuren. Hiervoor hebben wij dus ook zwarte schuifdeursystemen. Toch liever een andere stijl schuifdeursysteem? Neem dan een kijkje in onze webshop!

  Schuifdeursystemen in dezelfde kleuren als de schuifdeur

  De trends van het moment zijn industriële deuren. Ook barndeuren zijn de laatste tijd erg in en komen vaak terug in het interieur. Heeft u al een schuifdeur en bent u nog opzoek naar een schuifdeursysteem dan raden wij aan om deze in dezelfde stijl als dat van uw deur te kiezen. Dit zorgt ervoor dat zowel uw deur als het schuifdeursysteem dezelfde stijlvolle uitstraling hebben in uw interieur.

  Voor de industriële deuren hebben wij een ruim aanbod aan zwarte schuifdeursystemen. Deze zijn zowel in rol als voor aan het plafond verkrijgbaar. In onze webshop vindt u ook modern RVS railsen terug. RVS past bijna bij elk type deur. Het voordeel van de RVS rails is dat het bij elke kleur past. Of uw deur nu blauw, zwart, groen, wit of grijs is de RVS rails staat bij elk kleur deur goed. Dit zorgt dus altijd voor een strakke en stijlvolle uitstraling. Heeft uw interieur een landelijk of klassieke uitstraling?  In onze webshop vindt u ook voor deze stijl passende schuifdeursystemen terug.  

  Passend bij uw interieur zijn er verschillende soorten kleuren schuifdeursystemen mogelijk. Wij raden dus aan om uw keuze voor de schuifdeursystemen in dezelfde stijl als dat van de deuren te houden. 

  Monteren van schuifdeursystemen

  Schuifdeursystemen kun je op stenen, betonnen en houten wanden bevestigen. De systemen hebben een maximale draagkracht van 100 kg. De rails zelf is vaak 2 meter breed en de deur die erop komt te hangen over het algemeen rond de 1 meter. In veel huizen worden gipswanden neergezet deze zijn niet geschikt om een schuifdeursysteem aan op te hangen aangezien deze het gewicht niet kunnen dragen. 

  Voor stenen en betonnen muren heeft u voor het gemak een klopper nodig om de gaten in de muur te boren. U kunt ook gebruik maken van een boormachine met steen- of betonboor. Pluggen en schroeven worden meegeleverd met het product. De hoogte van het schuifdeursysteem bepaalt u door de doorhoogte plus 43 mm te doen. In de breedte moet de rails 120mm voorbij de deuropening uitsteken. U kunt nu vijf gaten aftekenen over de breedte van rails dat is ongeveer om de 40 mm. Boor de gaten ongeveer 30 mm diep. Bevestig nu de meegeleverde metalen spreidankers. Met een hamer tikt u deze eenvoudig in de muur. Zet nu de rails in elkaar. Hiervoor zitten bouten bijgeleverd. Plaats voordat u de bout in rails draait een ring om de bout heen. De bout met ring kan in het midden van rails bevestigd worden. Plaats nu de af afstand bus over de bout. U kunt nu de rails op de muur bevestigen. Begin met het vastmaken in het midden bij de bout. Monteer de overige bouten met een steeksleutel 13. Als u de middelste drie bouten gemonteerd heeft schuif dan eerst de twee metalen eindstoppen met rubberen stootdopjes over de stalen rails voordat u de twee buitenste bouten vastzet. U kunt vervolgens de buitenste bouten vastzetten. Nu kunt u de hangrollen op de deur bevestigen. Teken de montagepunten op de deur uit. De hangrol moet altijd op een massieve of op een deur met randhout gemonteerd worden. De hoogte van de montagepunten is 40 mm en 13 mm vanaf de bovenzijde gemeten. Tussen de twee punten zit een ruimte van 90 mm. U kunt nu de gaten doorboren met een houtboor. Monteer nu de hangrollen met de bijgeleverde bouten. Schuif allereerst over de bouten weer de bijgeleverde ringen. Hang de hangrollen nu aan de deur en doe aan de andere zijden ook eerst ringen om de bouten en maak deze nu vast. Schroef nu de afstand houders aan de bovenzijde van de deur vast met een schroefmachine of schroevendraaier. Deze zorgen ervoor dat de schuifdeur niet kantelt. Monteer de deurgeleider op de vloer. Zaag voordat u begint een gleuf in de onderkant van de deur. Bij een standaard deurdikte van 40 mm maakt u een zaagsnede van 40 mm diep en 7mm breed. Plaats de deurgeleider ongeveer op zo’n 50 mm vanaf de opening van de deur en teken hier een lijn. Het hart van de geleider wordt in het midden van de lijn gemonteerd. Heeft u vloerverwarming in huis liggen? Let dan op dat deze niet beschadigd wordt. Boor de gaten ongeveer 30 mm diep in de vloer. Plaats eerst de pluggen in de gaten. Monteer daarna de geleider vast met de bijbehorende schroeven. U kunt nu de schuifdeur op de rails bevestigen. Tip! Houdt de deur iets schuin bij het ophangen. Zet nu de deurstoppers vast op de gewenste plek. U deur hangt! 

  Er zijn schuifdeursystemen in meerdere maten. U schuifdeursysteem kunt u verlengen met 45 of 90 cm. Hierdoor wordt u schuifdeursysteem geschikt voor dubbele deuren bijvoorbeeld. Om de deur te kunnen openen en sluiten kunt u een deurgreep of een schuifdeurkom monteren op de schuifdeur. U kunt er ook voor kiezen om een sluitvertrager te monteren hierdoor voorkomt u schade aan zowel de deur als het schuifdeursysteem. Dit is handig als u kinderen heeft. Deze zijn verkrijgbaar voor schuifdeuren die zowel naar links als rechts openschuiven. 

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0