I.v.m. het coronavirus kan de levering langer duren.
 • Voor 15.00 besteld. Morgen in huis
 • Levering in NL en België
 • 14 dagen recht op retour

Tel: 06 14 79 75 01

  Intersteel Raamuitzetters

  Met een raamuitzetter, ook wel uitzetijzer of teleuitzetter genoemd, heeft u de mogelijkheid om een naar buiten draaiend raam op een kierstand te zetten. Bij een raamuitzetter kunt u door middel van de stelpen de opening van het raam bepalen.

  28 Producten


  Raamuitzetters monteren

  Het is een fijn gevoel dat u na een lange werkdag in een fris huis thuiskomt. De beste manier om uw huis door te laten luchten is door een draairamen. Heeft u in uw huis naar buiten draaiende ramen? Zorg dan dat er raamuitzetters op uw ramen zitten. Met klassieke raamuitzetters kunt u uw raam op een kierstand zetten zonder dat deze zomaar open waait. 

  Maar hoe monteert u raamuitzetters op uw ramen?
  Raamuitzetters zijn eenvoudig te monteren. De arm van de raamuitzetter monteert u op het raam. Op het kozijn monteert u de stelpen. De meeste raamuitzetters worden met twee stelpennen geleverd. U heeft er altijd twee nodig. Ziet u op de productfoto maar één stelpen bestel er dan nog een losse stelpen bij. Met de 2 stelpennen zorgt u ervoor dat u uw raam volledig kan sluiten. Twijfelt u of er twee stelpennen geleverd worden bij uw bestelling? Neem dan contact op met onze klantenservice.
  De raamuitzetters plaatst u ongeveer tussen de vijf en tien centimeter vanaf de zijkant van het kozijn. De raamuitzetters uit ons assortiment kunnen gemonteerd worden indien uw raam breder is dan 35 cm. 

  De kleine raamuitzetters in ons assortiment zijn verkrijgbar in de kleuren: zwart, nikkel, chroom, messing en RVS. Ook zijn de raamuitzetters in verschillende designs verkrijgbaar. Zo kunt u de juiste kleur en design kiezen passend bij uw interieur. Op de manier zorgt u ervoor dat uw raam een stijlvolle en strakke uitstraling krijgt. 

  Raamuitzetters worden geplaatst op naar buiten draaiende ramen. 

  Raamuitzetters zijn ontwikkeld voor naar buiten draaiende ramen. Zo kunt u uw slaapkamer doorluchten zodat u s ’avonds in een frisse ruimte slaapt. Of op een warme zomerdag uw huis door te laten luchten. Een raamuitzetter kunt u door de gaatjes die erin zitten op een kierstand zetten waardoor het raam niet kan openwaaien. 

  Heeft u nog geen raamuitzetters op uw naar buiten draaiende ramen? Dan raden wij aan dit zeker te doen. Raamuitzetters hebben vele voordelen en zitten niet in de weg. Bij harde windstoten kan uw raam zonder raamuitzetter bijvoorbeeld hard openwaaien, waardoor uw raam kan beschadigen. Door de harde wind kunnen de scharnieren beschadigen, waardoor u bijvoorbeeld uw raam niet meer kunt sluiten. Met raamuitzetters voorkomt u deze schade mits u de stelpennen met goede schroeven gemonteerd hebt. Ook kan uw raam niet zomaar van buiten af open worden gemaakt indien  de raamuitzetters op een kierstand staan. De stelpennen zorgen ervoor dat de ramen niet van buiten af open gedaan kunnen worden. Raamuitzetters zorgen dus ook nog eens voor extra veiligheid. 

  Raamuitzetters zijn verkrijgbaar in verschillende soorten kleuren en designs. Voor elk interieur is er wel een passende raamuitzetter. In ons assortiment kunt u kiezen tussen een tele-uitzetter of een normale raamuitzetter. 

  Uitzetijzer voor ramen

  Raamuitzetters worden in de volksmond ook wel uitzetijzers genoemd. Uitzetijzers zorgen ervoor dat u uw raam op een kierstand kunt zetten waardoor u uw huis kan doorluchten. Het zorgt er ook nog eens voor dat als u uw ramen openzet, deze niet zomaar open kunnen waaien. 

  De voordelen van uitzetijzers zijn dus dat uw raam niet zomaar kan openwaaien, waardoor uw raam niet kan beschadigen. En zorgen ervoor dat uw raam niet van de buitenkant open kan worden gedaan, wat zorgt voor een stukje veiligheid indien u uw raam openzet. Ook zijn de uitzetijzers vrij eenvoudig te monteren. 

  Uitzetijzers zijn in onze webshop verkrijgbaar in diverse kleuren en designs. Wij raden aan om elk naar buiten draaiend raam te voorzien van uitzetijzers. Zo voorkomt u onnodige schade en bespaart u een hoop geld. 

  Zwarte raamuitzetter

  In veel woningen vindt u het terug: de industriële look. De zwarte deuren of deurkrukken. Indien u heeft gekozen voor een industriële uitstraling, kies dan ook voor zwarte raamuitzetters. Dit geeft uw woning een strakke en stijlvolle uitstraling en het is ook nog is passend bij de trend van het moment. Ook in de zwarte raamuitzetters hebben wij verschillende soorten designs in onze webshop.

  Besteld u uw zwarte raamuitzetter vanaf maandag tot en met donderdag voor 15:00 dan wordt deze de volgende dag thuis geleverd. 

  Makkelijk in gebruik: Telescopische raamuitzetter 

  In onze webshop hebben wij naast raamuitzetters ook telescopische raamuitzetters. Deze werken net iets anders dan de raamuitzetters. De telescopische raamuitzetter heeft geen stelpennen en werkt wat makkelijker. 

  U kunt de telescopische raamuitzetter zowel boven als onder in het raam plaatsen. Het heeft een flexibelere werking dan een normale raamuitzetter. Door de veer in de telescopische raamuitzetter zal deze schade voorkomen bij rukwinden. U kunt deze ook op een kierstand zetten waardoor deze nauwelijks kan openwaaien. 

  Telescopische raamuitzetters hebben ook het voordeel dat het bij het openen van het raam niet naar binnen steekt en daardoor uitstekend te combineren is met een hor of raamdecoratie. 

  Bestel uw telescopische raamuitzetter eenvoudig in onze webshop. Heeft u hulp nodig bij de keuze voor een telescopische raamuitzetter of een normale raamuitzetter? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. 

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0