I.v.m. het coronavirus kan de levering langer duren.
 • Voor 15.00 besteld. Morgen in huis
 • Levering in NL en België
 • 14 dagen recht op retour

Tel: 06 14 79 75 01

  Intersteel Raamespagnoletten

  De raamespagnoletten uit ons assortiment kunt u uw stolpramen eenvoudig openen en sluiten. Ook maken wij gebruik van krukespagnoletten. deze worden op het kozijn bevestigd en sluit in de onder- en bovendorpel met behulp van een espagnolet stang.

  12 Producten


  Seen 12 of the 12 products

  Waar wordt een raamespagnolet voor gebruikt?

  Een raamespagnolet wordt gemonteerd op naar buiten draaiende ramen ofwel stolpramen genoemd. Bij ramen spreken we van een kruk-espagnolet. Deze worden op de naald bevestigd. Aan openslaande ramen zitten een naald en een ronde kant zodat deze in elkaar passen. De espagnolet zorgt ervoor dat de ramen kunnen sluiten en openen. 

  Een espagnolet zorgt ervoor dat de ramen open en dicht kunnen. Aan de ene zijde wordt de espagnolet met stangen geplaatst en aan de andere zijde een handgreep om het raam te kunnen openen of sluiten. Wanneer je het handvat van de raamespagnolet omdraait zullen de stangen naar binnen komen en kunnen de ramen geopend worden. Als je de kruk weer draait sluiten de ramen.

  Raamespagnoletten zijn er dus voor stolpramen. Dit zijn vaak openslaande ramen van slaapkamers. Espagnoletten kunnen nog extra beveiligd worden met een espagnoletslot. In onze webshop zijn er verschillende soorten designs en kleuren espagnoletten. 

  Heeft u hulp nodig bij de keuze voor een espagnolet? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice zodat wij u verder kunnen helpen. 

  Een raamespagnolet zorgt voor een mooie afwerking van de ramen!

  Een raamespagnolet zorgt bij naar buiten draaiende ramen voor een mooie uitstraling. Het valt direct op in het interieur. Kies bij de raamespagnolet voor een mooie handgreep zodat u de naar buiten draaiende ramen kunt openen en sluiten. 

  Raamespagnoletten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten kleuren en designs. Kiest u voor een raamespagnolet messing of chroom voor een opvallende uitstraling of kiest u voor de kleuren mat nikkel voor een rustigere uitstraling. 

  Met een raamespagnolet maakt u uw naar buiten draaiende ramen helemaal af. Wilt u ook een mooie raamespagnolet voor uw stolpramen? Bekijk dan ons aanbod in onze webshop. Hulp nodig bij de keuze voor een pomp-espagnolet? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice!

  Heeft u hulp nodig bij de keuze voor een espagnolet? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice zodat wij u verder kunnen helpen. 

  Hoe monteer je een espagnolet?

  De espagnolet wordt op de naaldkant van de stolpramen gemonteerd. Doe dit op een harthoogte van 105 cm, en in het midden van de deur. Daarna is het van belang om de lengte van de stangen te bepalen. De lengte van de stangen bepaal je door de onderdorpel en de onderkant bovendorpel (kozijn) te meten. Tel hier 5 cm bij op aan weerskanten. Teken dit netjes af en slijp of zaag de stangen op maat. Tip! Zijn de espagnolet stangen vierkant? Slijp de uiteindes van de espagnolet stang wat schuin af. Bevestig nu de slangen aan de espagnolet. Zorg ervoor dat de kruk-espagnolet of de pomp-espagnolet gesloten is. Vergeet de geleiders van de espagnolet niet over de stangen heen te schuiven. Deze worden ook op zo’n 5 cm van zowel de onderdorpel als bovendorpel gemonteerd. 

  Als laatste bevestigt u de sluitplaten van de espagnolet. Teken aan de boven en onderkant af waar u de sluitplaten moet bevestigen. Hak dit stukje uit en bevestig de sluitplaten. De espagnolet sluiting zou nu eenvoudig open en dicht moeten gaan. Het monteren van de espagnolet is nu geslaagd. 

  Een espagnolet slot voor extra beveiliging

  Een raamespagnolet is niet SKG gekeurd maar is voor een inbreker niet de makkelijkste manier om binnen te komen. Tenzij u enkel glas in uw ramen heeft. Vanaf de buitenkant kun je amper bij de espagnolet sluiting komen. Wilt u uw espagnolet extra beveiligen dan kunt u gebruik maken van een espagnolet slot. 

  Een espagnolet slot wordt op de espagnolet stangen gemonteerd en zorgt ervoor dat de espagnolet extra beveiligd is tegen inbrekers. Naast het espagnolet slot raden wij aan om in al uw ramen en deuren dubbel glas te plaatsen. Hierdoor voorkomt u dat er eenvoudig een ruitje wordt ingetikt en dat een inbreker de openslaande deuren of ramen eenvoudig kan openen via de espagnolet. 

  In onze webshop hebben wij espagnolet sloten in meerdere kleuren. Kies voor een compleet pakket: de pompespagnolet, espagnolet stangen, en een espagnolet slot. Espagnoletten zijn verkrijgbaar in nikkel, chroom, en messing. 

  Bestel uw raamespagnoletten eenvoudig online.

  Raamespagnoletten zijn eenvoudig te bestellen in onze webshop. Zodra u de keuze hebt gemaakt voor de juiste kleur en design kunt u de bestelling plaatsen. Uw bestelling die voor 15.00 op maandag tot en met donderdag wordt gemaakt zal de volgende dag thuis afgeleverd worden. Besteld u op vrijdag voor 15:00 dan is uw bestelling maandag bij u in huis. Heeft u hulp nodig met de keuze voor de juiste espagnolet? Of kunnen wij u ergens anders bij helpen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0