I.v.m. het coronavirus kan de levering langer duren.
 • Voor 15.00 besteld. Morgen in huis
 • Levering in NL en België
 • 14 dagen recht op retour

Tel: 06 14 79 75 01

  Intersteel Scharnieren

  Door middel van een scharnier kan een deur openen en sluiten. In ons assortiment kunt u kogellagerscharnieren,
  paumelles en onzichtbare ofwel verdekte scharnieren terugvinden. Er zitten ook SKG gekeurde scharnieren in het assortiment.

  32 Producten


  Welke soorten scharnieren zijn er?

  Deur Scharnieren worden gebruikt om ramen en deuren te openen en te sluiten. Er zijn verschillende soorten scharnieren binnen ons deurbeslag assortiment. Zo heb je bijvoorbeeld ronde en rechthoekige scharnieren. Verder zijn er ook verschillende type scharnieren. 

  De volgende type scharnieren zijn er: 

  • Paumelle scharnier

  Paumelle scharnieren worden gebruikt voor opdekdeuren. Een paumelle bestaat uit twee delen. Het ene deel bevestig je in het kozijn en het andere deel in de deur.  In zowel het kozijn als de deur zit een voorgeboord gat. U kunt zo de deur in het kozijn schuiven en op deze manier de deur bevestigen. 

  • Veiligheidsscharnier

  Veiligheidsscharnieren worden gebruikt voor buitendeuren. De voordeur maar ook de tuindeuren worden hierdoor extra beveiligd tegen inbraak. De beste veiligheidsscharnieren zijn die met kogellagers en met dievenklauw. 

  • Standaardscharnieren 

  Voor een binnendeur is een standaard scharnier al voldoende. Een binnendeur hoeft namelijk niet extra beveiligd te worden tegen inbrekers. 

  De lagers van een glijlagerscharnier zijn gemaakt van kunststof en hebben daardoor een hoge slijtvastheid. Dit zorgt ervoor dat de scharnieren langer meegaan en dit verkleint de kans dat een deur scheef gaat hangen. 

  • Onzichtbare deurscharnier van Intersteel

  Het onzichtbare deurscharnier van Intersteel is volledig gemonteerd in de deur. Hierdoor is het scharnier niet zichtbaar als de deur gesloten is. Dit scharnier zorgt voor een strakke afwerking van je deur en is daarnaast ook nog eens 60 minuten brandvertragend. 

  Een taatsdeurscharnier of pivot scharnier biedt de mogelijkheid om een taatsdeur om zijn verticale as te laten draaien. De draaipunten bevinden zich namelijk aan de boven- en onderkant van de deur. Zo kunt u uw deur beide kanten op openen. Deze scharnieren vindt u vaak terug op deuren die zich in de gang bevinden. 

  • Stift paumelles

  In ons assortiment vindt u ook het type stift paumelles. Deze lijken erg op normale scharnieren en hebben ook dezelfde werking.

  Een zwarte deur? Maak gebruik van zwarte scharnieren!

  Heeft u gekozen voor een zwarte binnen of buiten deur? Of heeft u uw deuren voorzien van zwart deurbeslag? Kies dan ook voor zwarte scharnieren! Dit geeft uw deur dezelfde stijl en een mooie uitstraling. 

  Als u bezig bent met het uitzoeken van uw deurbeslag raden wij aan om alles in dezelfde kleur te nemen. Dit geeft namelijk een strakke en stijlvolle uitstraling. Indien u voor een zwarte deur kiest, raden wij het dus aan om ook voor zwarte scharnieren en zwart deurbeslag te kiezen. In ons assortiment hebben wij verschillende soorten zwarte scharnieren en zwart deurbeslag. Zo is er voor ieder type deur wel een scharnier en deurbeslag te vinden. 

  Bent u opzoek naar een zwart koggelagersscharnier? Of naar een zwart glijlagersscharnier? U vindt het allemaal terug in onze webshop. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van het juiste scharnier? Neem dan contact op met onze klantenservice. 

  Hoe monteer ik de scharnieren voor mijn deur?

  De meeste deuren hangen aan drie scharnieren. Indien u een zware deur heeft kunt u het beste vier scharnieren gebruiken. Heeft u nieuwe kozijnen en wilt u de scharnieren gaan monteren? Wij leggen u uit hoe u dit moet doen. 

  Scharnieren monteren kan op twee manieren. U kunt de scharnieren aftekenen op de deur en het kozijn en deze uithakken met een hamer en beitel. Of u kunt met een freesmachine en freesmallen de scharnieren in frezen. Freesmallen zijn te verkrijgen in onze webshop. Het is een snellere manier van werken dan het uithakken met een beitel. Maar het werken met een freesmachine en freesmallen kost wel meer geld dan dat je dit met een hamer en beitel zou doen. Onze tip is om dit te laten doen door een professional en dit niet zelf te doen. 

  Indien u ervoor kiest om uw deur aan drie scharnieren te bevestigen is het van belang dat de scharnieren goed over de deur zijn verdeeld. Dus een scharnier bovenaan, een scharnier in het midden en een scharnier aan de onderkant. Meet vanaf boven 12 cm naar beneden en bij het onder scharnier 30 cm naar boven. Het midden scharnier meet u tussen deze twee scharnieren in. Laat de scharnierknoop 2 mm uit het kozijn steken.

  Maak de scharnieren los van elkaar en bevestig de scharnieren in het kozijn. Vervolgens zet u de deur in het kozijn en met een wig bepaalt u de juiste hoogte. Houdt aan de bovenzijde een naad van twee mm aan. Teken nu de scharnieren van het kozijn over op de deur. Hak met hamer en beitel of met een freesmachine de scharnieren in de deur. Bevestig de andere kant van de scharnieren in de deur en hang de deur in het kozijn op. 

  Heeft u hulp of uitleg nodig bij het monteren van de scharnieren en het hangen van een deur? Neem dan contact op met onze klantenservice. Heeft u liever dat professionals uw deur hangen? Wij helpen u graag. U kunt eenvoudig een offerte aanvraag doen.  

  RVS scharnieren voor de deuren

  Bijna alle scharnieren zijn gemaakt van RVS. De zwarte scharnieren zijn gemaakt van RVS en voorzien van een zwarte coating. RVS scharnieren zijn extra geschikt voor buitendeuren omdat deze langer meegaan in slechte weersomstandigheden. 

  RVS staat voor: Roest Vrij Staal. Dit is voor buitendeuren dus van belang. Als het regent zullen uw RVS scharnieren hier niet van gaan slijten of roesten. Ook op binnendeuren vindt u RVS scharnieren terug. 

  RVS scharnieren zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn deze er voor taatsdeuren, voor kogelscharnieren, glijlagerscharnieren en stiftpaumelles. Ook heeft u de keuze voor een bepaalde gewichtsklasse. Kijk dus goed hoe zwaar uw deur ongeveer is bij aankoop en schaf aan de hand daarvan de juiste scharnieren aan. 

  Veiligheidsscharnieren voor de buitendeuren

  Wij raden sterk aan om voor elke buitendeur veiligheidsscharnieren te gebruiken. Kies daarom altijd voor SKG gekeurde scharnieren. Ook kunt u kiezen voor een kogellagerscharnier met dievenklauw. Een normaal scharnier met dievenklauw is ook al voldoende voor uw buitendeuren. 

  Waar is een dievenklauw voor bedoeld?
  Een dievenklauw zorgt ervoor dat als de pennen van de scharnieren aan de buitenzijde eruit getikt worden deze niet uit het scharnier gedraaid kunnen worden. Hierdoor is het onmogelijk om vanaf de buitenzijde de deur te openen. Wij raden het dus aan om voor elke buitendeur dit type scharnier te gebruiken. Een scharnier met kogellagers gaat veel langer mee dan een normaal scharnier. Dit komt doordat bij een normaal scharnier de ijzers over elkaar heengaan en bij de kogellagerscharnier de kogels ertussen zitten waardoor de ijzers elkaar niet raken. 

  Heeft u hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste veiligheidsscharnieren? Neem dan contact op met onze klantenservice!

  Welke scharnieren worden op binnendeuren gebruikt?

  Binnendeuren hoeven niet extra beveiligd te worden dus hebben daardoor geen veiligheidsscharnieren nodig. Ook scharnieren met dievenklauw zijn overbodig voor binnendeuren.  

  Maar welke scharnieren zijn er dan wel nodig voor binnendeuren?
  Bij opdekdeuren gebruikt u altijd paumelle scharnieren. Bij stompe deuren kunt u gebruik maken van standaard scharnieren. Kijk wel goed hoe zwaar uw deur weegt zodat u kunt kiezen voor drie of vier scharnieren of voor scharnieren met de juiste gewichtsklasse. Glijlagerscharnieren zonder dievenklauw wordt ook vaak gebruikt voor binnendeuren. Scharnieren die extra lang meegaan zijn kogelscharnieren. Die kunt u ook gebruiken voor uw binnendeuren. Dit type scharnieren zorgen voor een langere levensduur van uw scharnieren en zorgen ervoor dat een deur minder snel scheef gaat hangen. Wilt u een taatsdeur in uw huis? Dan zult u uiteraard voor taatsdeurscharnieren moeten kiezen.

  Heeft u hulp nodig bij de keuze voor de juiste scharnieren? Of heeft u hulp nodig met het plaatsen van de scharnieren en deuren? Neem dan contact op met onze klantenservice!

  Paumelle scharnieren voor opdekdeuren

  Paumelle scharnieren worden gebruikt voor opdekdeuren. En is een makkelijke en snelle manier om deuren te plaatsen. Omdat de gaten in het kozijn en de deur er al zitten hoeft u enkel de paumelle in de deur en het kozijn te draaien. U kunt nu de deur in het kozijn paumellescharnier schuiven en de deur is geplaatst. 

  Opdekdeuren met paumelle scharnieren worden tegenwoordig vaak in nieuwbouwhuizen geplaatst omdat dit een snelle manier van deurenplaatsen is en de bouw daardoor sneller gaat. 

  In onze webshop vindt u verschillende soorten paumelle scharnieren zoals de: kogelstiftpaumelle en de stift paumelle. Koopt u een opdekdeur dan zitten hier de paumelle scharnieren bij. 

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0