I.v.m. het coronavirus kan de levering langer duren.
 • Voor 15.00 besteld. Morgen in huis
 • Levering in NL en België
 • 14 dagen recht op retour

Tel: 06 14 79 75 01

  Intersteel Brievenbussen en tochtweringen

  In het assortiment vind je de authentieke brievenbus die identiek is aan het ontwerp van de PTT brievenbus. Deze is verkrijgbaar vier moderne RAL kleuren en is gemaakt van duurzaam materiaal.

  70 Producten


  Waar moet je op letten indien je een brievenbus koopt?

  Het is belangrijk om op een aantal punten te letten bij de aanschaf van een brievenbus deurbeslag. Vaak wordt er niet zo over nagedacht en denken mensen ‘als de post er doorheen kan is het prima’. Echter zijn er zeker een aantal punten die van belang kunnen zijn bij de aanschaf van een brievenbus. 

  In eerste instantie is het belangrijk om een brievenbus te kopen die een groot genoeg gat heeft zodat de post er doorheen kan. Er moet niet alleen een kaartje doorheen kunnen, maar ook bijvoorbeeld grote stapels reclamefolders en de krant. Indien de brievenbus een te klein gat heeft passen de krant en de reclamefolders er (bijna) niet doorheen. Ook kan de brievenbus voor kou zorgen. Dit komt doordat het toch een soort ‘gat’ in de deur is. Daarom raden wij iedereen een brievenbus met tochtwering aan. Dit helpt om de kou zoveel mogelijk buiten te houden. Ook een voordeel hiervan is dat iemand niet zomaar door de brievenbus naar binnen kan kijken. 

  In onze webshop zijn er verschillende designs en kleuren brievenbussen verkrijgbaar. Neem eens een kijkje in onze webshop! Heeft u hulp nodig bij het uitzoeken van een brievenbus? Neem dan contact op met onze klantenservice. 

  RVS brievenbussen

  Een RVS brievenbus is een populair item in onze webshop. De RVS brievenbussen geven uw woning een strakke en chique uitstraling. RVS brievenbussen passen bij elke woning en zijn daarom een gewild item. Wie wil er nu niet een mooie brievenbus in zijn of haar voordeur? 

  De RVS brievenbussen zijn in verschillende soorten designs verkrijgbaar. U kunt een keuze maken tussen een rechthoekige RVS brievenbus of een ronde RVS brievenbus. Ook kunt u kiezen tussen wel of geen tochtwerking en met of zonder klep. Op de klep zit vaak een regenrand die ervoor zorgt dat uw brievenbus langer mooi blijft en er geen water naar binnen komt. 

  De RVS brievenbussen vindt u in Nederland bijna op elke voordeur terug. Een voordeel van een RVS brievenbus is dat het met elke kleur deur of kozijn te combineren is. Vandaar dat dit ook een populair item in onze webshop is. 

  Een van de belangrijkste onderdelen van een deur: de brievenbus

  Een belangrijk onderdeel van de voordeur is de brievenbus. Het is toch fijn dat u netjes de post binnen kunt krijgen. In ons assortiment vindt u twee verschillende brievenbussen. De postkastbrievenbus en de deur brievenbus. 

  De postkastbrievenbus is de brievenbus die vaak op een paaltje gemonteerd zit en meestal aan het begin van een oprit staat. De deur brievenbus is de brievenbus die de meeste mensen hebben. Deze vindt u zoals het woord al zegt terug in uw (voor)deur. Het voordeel van een postkastbrievenbus is dat er geen brievenbus in uw deur gefreesd is en dus geen ‘gat’ in uw deur zit. Echter vinden veel mensen het geen probleem dat er een ‘gat’ in hun voordeur zit. De brievenbus in de voordeur is voor iedereen heel normaal. 

  In ons assortiment vindt u verschillende soorten designs en kleuren brievenbussen. De postkasten zijn in vier verschillende kleuren verkrijgbaar. En de deur brievenbussen in meerdere kleuren. Ook kunt u kiezen voor een rechthoekige of ronde vorm brievenbus. En tussen een brievenbus met tochtwering en met of zonder klep. Neem eens een kijkje in onze webshop en laat u inspireren door de verschillende brievenbussen en postkastbrievenbussen die wij te bieden hebben. Komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact op met onze klantenservice. 

  Een brievenbus met borstel/tochtwering 

  Indien mensen het hebben over een brievenbus met borstel wordt er vaak een brievenbus met tochtwering bedoeld. De brievenbus met borstel/tochtwering zijn de brievenbussen waar haartjes tussen zitten die de tocht/kou tegen houden. 

  Brievenbussen met metalen tochtwering zijn er om kou tegen te houden en zorgt ervoor dat mensen niet zomaar naar binnen kunnen kijken. De brievenbus met tochtwering zorgt er dus voor dat uw voordeur geen kou binnen laat. Wilt u dat er geen enkele kou via de deur naar binnen komt, dan raden wij een postkastbrievenbus aan. 

  Brievenbus met klep

  Een goedkope brievenbus met klep zorgt ervoor dat de opening van de brievenbus afgedekt is. Dit maakt het nog moeilijker om naar binnen te kijken en houdt de kou en wind buiten de deur. De brievenbus met klep inclusief de tochtwerking/borstel zorgt dus voor een goede afdekking van het ‘gat’ in de deur. 

  De klep van de brievenbus sluit de opening helemaal af. Dit heeft verschillende voordelen. Het zorgt er namelijk voor dat de post echt op uw mat terecht komt, omdat anders de klep niet dicht kan en het houdt kou en wind tegen. Verder bestaat er ook nog een klep met regenrand. Deze regenrand zorgt ervoor dat de regen niet in de tochtwering/borstel komt of direct uw huis binnen komt. Deze regenrand zorgt er tevens ook voor dat uw brievenbus langer mooi blijft. 

  Zwarte brievenbus

  Zwart is in elk stukje interieur een trend. Zo dus ook in brievenbussen. Zwarte brievenbussen geven een industriële uitstraling en past vaak bij vele verschillende kleuren. Kiest u voor een zwarte brievenbus dan raden wij aan om een zwarte deurknop of veiligheidsbeslag op uw deur te nemen, zodat alles in een stijl is. 

  De zwarte brievenbus is van RVS en is voorzien van een zwarte poedercoat. De zwarte brievenbussen in onze webshop zijn verkrijgbaar in ovale en rechthoekige designs. En zowel van een tochtwering als met een klep verkrijgbaar. 

  Buiten brievenbus

  Bij een buitenbrievenbus zijn er twee mogelijkheden om voor te kiezen. Deze mogelijkheden zijn wandbrievenbussen of postkastbrievenbussen. De wandbrievenbus zit aan uw woning gemonteerd en de postkastbrievenbus zit vaak op een paal gemonteerd. 

  Mensen kiezen voor een buiten brievenbus omdat ze een brievenbus in de deur niet mooi vinden of omdat ze bang zijn dat de brievenbus in de deur te veel kou doorlaat. Het nadeel van een buiten brievenbus is dat u zelf moet controleren of er post is bezorgd en het dus niet direct op uw deurmat ligt. U moet dus altijd naar buiten voor uw post. 

  In ons assortiment hebben wij verschillende soorten buitenbrievenbussen. 

  Waarvoor gebruikt men een brievenbus?

  Een inbouw brievenbus is bedacht om zo de post bij de mensen thuis af te kunnen leveren. Zonder brievenbus zou de post buiten terecht komen, waardoor het bijvoorbeeld nat kan worden of door iemand anders meegenomen kan worden. Niemand wil dit natuurlijk, vandaar dat een brievenbus de uitkomst biedt voor al uw post. Uw brieven, de krant en tegenwoordig zelfs brievenbuspakketjes van dingen die u online heeft besteld kunnen netjes bij u door de brievenbus bij u worden bezorgd. 

  De brievenbus is dus een belangrijk onderdeel in uw deurbeslag. Zeker met de online aankopen die deze tijd gedaan worden en geleverd kunnen worden door de brievenbus. Ondanks dat in deze tijd veel online gaat is de brievenbus dus een onmisbaar stukje beslag en zal deze dus in elke woning nodig zijn. 

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0