I.v.m. het coronavirus kan de levering langer duren.
 • Voor 15.00 besteld. Morgen in huis
 • Levering in NL en België
 • 14 dagen recht op retour

Tel: 06 14 79 75 01

  Intersteel kantschuiven

  Een kantschuif kunt u gebruiken voor meerdere doeleinden. Zo is het een extra sluiting en zorgt het daarmee voor extra veiligheid. Het voorkomt ook dat een deur krom trekt. U kunt de kantschuiven zowel onder als bovenin de deur monteren.

  7 Producten


  Seen 7 of the 7 products

  Waar zijn kantschuiven voor bedoeld?

  Kantschuiven worden gebruikt om openslaande deuren extra veiligheid te geven. Doormiddel van de kantschuiven kunt u uw openslaande deuren extra op slot zetten. Gebruik voor openslaande deuren een kantschuif voor onder en boven. Zo voorkomt u ook dat zowel de onder als bovenkant kromtrekt.

  Kantschuiven worden vaak gebruikt als er in uw openslaande deuren geen driepuntsluiting zit. De kantschuiven zorgen voor een extra slot en dus extra veiligheid van uw deuren. Om uw deuren nog extra te beveiligen kunt u ervoor kiezen om een kierstandhouder en scharnieren met dievenklauw te gebruiken. Kantschuiven worden naast openslaande deuren ook voor schuttingdeuren gebruikt. Het voordeel van een kantschuif is dat deze ervoor zorgt dat de deur beter in de sponning zit. Hierdoor kan de deur beter tegen zware windstoten. Ook een bijkomend voordeel is dat de deur doormiddel van een kantschuif niet snel zal kromtrekken. Daardoor heeft de deur een langere levensduur en hoeft deze niet op korte termijn vervangen worden. 

  In ons assortiment vindt u verschillende soorten maten kantschuiven terug. Voor hoge deuren maakt men vaak gebruik van een grotere kantschuif en voor medium of kleine deuren een wat kleinere maat. De kantschuiven zijn van het materiaal RVS en hebben dus een langere levensduur. Het kan goed tegen slechte weersomstandigheden. 

  Een kantschuif voor uw openslaande deuren

  Een kantschuif wordt over het algemeen gebruikt voor openslaande deuren. Ook kunnen deze op schuttingdeuren gemonteerd worden. De kantschuiven uit ons assortiment zijn van het materiaal RVS en kunnen daardoor beter tegen slechte weersomstandigheden. 

  Kantschuiven worden gemonteerd op openslaande deuren zonder driepuntsluiting. Bij de openslaande deuren monteert u zowel onder als boven een kantschuif. Hierdoor zit er een extra slot op de deuren en zorgt dit voor een stukje extra veiligheid. Het voorkomt ook dat de deuren gaan kromtrekken en het zorgt ervoor dat de deuren goed in de sponningen gedrukt worden. De hoogte van de kantschuiven bepaalt u doormiddel van de hoogtes van de deuren. Bij grote deuren worden er grotere kantschuiven geplaatst. Zo kunt u deze gewoon vanaf de grond op slot zetten. De kantschuiven worden op de passieve deur gemonteerd. Dit gebeurt zowel onder als boven. Op de ‘loopdeur’ kunt u nog voor extra veiligheid een driepuntsluiting bevestigen. Zo is uw huis goed beveiligd tegen inbrekers.

  Ook voor schuttingdeuren is het goed om kantschuiven te gebruiken. Vaak trekken schuttingdeuren krom en is het een zwak punt in uw woning wat betreft inbraak. Door gebruik te maken van kantschuiven wordt het voor inbrekers een lastiger verhaal om binnen te komen en geeft het uzelf een veiliger gevoel.

  Online kantschuiven bestellen

  De kantschuiven op onze webshop kunt u eenvoudig online bestellen. Het enigste wat u hoeft te doen is de juiste grootte kantschuif te vinden voor uw openslaande deuren. Heeft u een kantschuif gevonden en besteld? Van maandag tot en met donderdag worden bestellingen voor 15:00 besteld de volgende dag geleverd. Besteld u dit op vrijdag voor 15:00 dan zal de bestelling na het weekend op maandag geleverd worden. 

  Monteren van kantschuiven

  Het monteren van kantschuiven is een eenvoudig klus. Door gebruik te maken van een hamer en beitel kunt u de kantschuiven infrezen. De professional zal gebruik kunnen maken van een freesmachine. De houder wordt gemonteerd in de onder of bovenzijde van het kozijn.

  De kantschuiven worden zowel in de onderzijde als bovenzijde van de deur in gefreesd. De hoogte van de kantschuiven bepaal je doormiddel van de hoogte van de deuren. Bij hoge deuren gebruik je uiteraard een grote kantschuif. De kantschuiven worden gemonteerd op de passieve deur. Op de loopdeur kunt u een driepuntsluiting monteren. Zo zijn uw openslaande deuren goed beveiligd tegen inbraak. 

  Na het aftekenen van de juiste hoogte van de kantschuif kunt u de kantschuif door middel van een hamer en beitel uithakken. Let goed op hoe diep de kantschuif uitgehakt moet worden zodat deze netjes in de deur valt. Zo geeft dit een strakke uitstraling en zorgt het ervoor dat de kantschuif goed gemonteerd zit. 

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0