I.v.m. het coronavirus kan de levering langer duren.
 • Voor 15.00 besteld. Morgen in huis
 • Levering in NL en België
 • 14 dagen recht op retour

Tel: 06 14 79 75 01

  Intersteel duwplaten

  Duwplaten of een deurplaat is een roestvast stalen plaat die aan de onderzijde of zijkant van de deur wordt gemonteerd. Door het toepassen van deurplaten wordt de levensduur van de deur vergroot.

  4 Producten


  Seen 4 of the 4 products

  Deurplaat voor een langere levensduur van uw deuren

  Een deurplaat ook wel duwplaat genoemd zorgt ervoor dat deuren een langere levensduur hebben. Deze worden vaak gemonteerd op veel gebruikte deuren zoals in restaurants, hotels of in appartementsgebouwen. De deurplaat kan gemonteerd worden op de voor- of zijkant van de deur. 

  De deurplaten zijn eenvoudig te monteren en worden over het algemeen op de onderkant van de deur gemonteerd. De deurplaten zijn van het materiaal RVS wat Roest Vrij Staal betekend. Zo kunnen deze ook gemonteerd worden op bergingsdeuren of schuurdeuren. Doordat de deurplaat van het materiaal RVS is kan deze tegen de slechte weersomstandigheden waar wij in Nederland redelijk vaak mee te maken hebben. De deurplaten worden in de volksmond ook wel is schopplaten genoemd. Vaak worden de deuren doormiddel van de deurplaat opengetrapt. 

  De deurplaat zorgt ervoor dat de deur geen schade lijdt en de klap opvangt. Daarom raden wij aan om de deurplaat onder in het midden van de deur te monteren. Zo voorkomt u de meeste schade aan de deur. De deurplaten zijn in verschillende maten verkrijgbaar. 

  Duwplaten online bestellen

  De duwplaten in onze webshop kunt u eenvoudig online bestellen. Het enige wat u hoeft te doen is een duwplaat te zoeken die de juiste maat heeft voor uw deur. Heeft u een duwplaat gevonden en besteld? Van maandag tot en met donderdag worden bestellingen voor 15:00 besteld de volgende dag geleverd. Besteld u dit op vrijdag voor 15:00 dan zal de bestelling na het weekend op maandag geleverd worden. 

  De duwplaten zijn in onze webshop te vinden onder het kopje accessoires. Deze zijn in het RVS verkrijgbaar en in drie verschillende maten. Kleine duwplaten, medium duwplaten en grote duwplaten. 

  Op welke deuren wordt een deurplaat gemonteerd

  Deurplaten worden op veel gebruikte deuren gemonteerd. Ook op deuren die vaak opengetrapt of geduwd worden zijn deurplaten zeer geschikt. Het voorkomt schade aan de deur en de deur kan eenvoudig geopend worden. 

  Deuren in restaurants, flats, stations, stadions en in veel openbare gebouwen hebben een deurplaat. De deurplaten worden over het algemeen onder op de deur gemonteerd omdat deze vaak opengetrapt wordt. Een bijkomend voordeel is dat je de deur met je handen niet meer hoeft te openen. Op deuren zitten toch vaak bacteriën en zo hoeft niet iedereen met zijn handen aan een deurklink te zitten. 

  Op loopdeuren of op taatsdeuren worden deurplaten vaak gemonteerd. In bergingsruimtes zitten deurplaten eigenlijk standaard op de deuren gemonteerd. Er worden vaak fietsen in opgeborgen waarmee tegen de deuren wordt gereden om zo de deur te openen.  

  Deurplaten monteren

  Een deurplaat monteren is een eenvoudige klus. Als eerste moet u een keuze maken voor de juiste grootte deurplaat. Zodra u deze gekozen heeft kunt u de deurplaat een plekje geven op uw deur. Deze worden over het algemeen op de zijkant of op de onderkant van de deur gemonteerd.

  Doormiddel van de schroefgaten en met de bijgeleverde schroefjes is het een eenvoudige klus om de deurplaten te monteren. Zoek het midden en de juiste hoogte van de deur om de deurplaat te monteren. Boor de gaten voor in de deur en bevestigd met de schroeven de deurplaat. 

  Doordat de deurplaat van RVS is heeft het een langere levensduur en zijn deze ook geschikt voor buitendeuren. Door de deurplaat op de juiste plaats te monteren heeft de deur een langere levensduur en wordt schade aan de deur voorkomen. 

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0